24 Kasım 2012 Cumartesi

Kapaktan iğnelik yapımı

 Uzun zamandır iğnelik yapmayı kafama koymuştum ama bugün bileğe takılandan yapmak daha mantıklı geldi ve hemen işe koyuldum...

Yeşil oje kullanmak yerine siyah renk kullansaydım daha iyi bir sonuç elde ederdim sanıyorum ki.. Bu şekilde 4 kat sürmem gerekti ojeyi. Lastiği taktıktan sonra pek fark edilmiyor zaten yazılar, o nedenle çok önemsemedim.


 Yuvarlak olarak kestiğim kumaşın kenarlarından bir sıra diktim. Daha sonra hafif çektirerek elyaf koymaya başladım. Tamamını yerleştirdikten sonra ağzını iyice büzüp bir kaç defa düğüm attım, biraz abartıp tekrar bir kaç yerinden batıp düğümlemiş de olabilirim :)


 Silikon tabancası kullanarak parçaları birleştirdim. Silikonun kalitesine güvenmediğim için biraz da yapıştırıcı kullandım. Görüldüğü gibi hala yazılar biraz belli olduğu için bir kat daha sürüp kuruması için yüksek bir yere kaldırdım.
Veeeeee bu da kolumdaki hali... Oje kokusu çok ağır geldiği için her sürdüğüm kattan sonra yükseklik yapması için silgi kullanarak pencerenin dışına koydum kapağı dilerseniz sizde öyle yapabilirsiniz.

21 Kasım 2012 Çarşamba

dikiş öğreniyorum adım.1


Teyel bilmeyene dikiş öğretmiyorlar dediler bizde öğrendik ... İsimlerini tam olarak bilmesem de yolda görsem tanırım :) benim çok sık duyduğum eminim sizlerinde duyduğunuz 'bol teyel' üstten ikinci olan oluyor kumaş kenarları da sürfile oluyor en altta göremediğiniz dikiş tahmin edersiniz ki gizli dikiş(bu konuda övgü aldığım için özellikle belirtmek istedim:)


 Bu resimde gördüğünüz de elde ilik açma çalışmasıdır. Favori parçam oluyor kendileri. Hocamdan çok güzel notu aldım :) Tabi şu da bir gerçek ki her şeyi yapan makinalar yanında pek de akıl karı iş değil, düğümle düğümle düğümle.......