23 Aralık 2012 Pazar

Van Gogh Alive


Reklamlarını görüp meraklandığım bu sergiye gitme fırsatını ancak geçtiğimiz hafta içi buldum.Kısaca bilgi vermek gerekirse sergi Cern Modern de bulunuyor (ilk defa gitmeme rağmen yerini bulmakta zorluk çekmedim.). Sıhiye'de adliyenin önünden Kızılay istikametine giderken sağa dönüp yolu takip ettiğinizde kaçırmanız mümkün değil. Giriş ücreti öğrenci 8tl, tam 15 tl. Sanatçının yapıtları projeksiyon ile duvarlara, kolonlara, zemine yansıtılıyor. Girmeden evvel tablolar hakkında bilgi ediniyorsun. İçeride banklar bulunuyor onlardan birine oturup müthiş müzikler eşliğinde izlemeye koyuluyorsun. Perdelerden üç tanesinde de yazılar akıyor. İlk oturduğumuz bankta bir bütünlük yakalayamadık resimler arasında o yüzden degiştirip başka banka oturduk bu defa da yazıları göremedik. Hal böyle olunca resimlere doyduktan sonra salonun orta yerine çöküp bir de ordan izleyelim dedik fekat soğuktan fazla oturamadık. En önde yarı dolu (haftaiçi ve öğlen saati olmasına rağmen oturacak yer bulamayan insanlar da vardı) bir banka iliştik ,en güzel yer girişteki banklardı gidecek olursanız tavsiyemdir. Açıkcası reklamını izledikten sonra beklentim çok yüksekti. Araştırmadan gittiğim için de hayal kırıklığı oldu biraz. Gerçi araştırsam gitmekten vaz geçebilirdim zira ücretini karşıladığını düşünmüyorum. 3 Ocakta sona ermeden imkanınız varsa bir de siz görün, oldu da gidemediniz buradan fikir sahibi olabilirsiniz.

Buradan inceleyebilirsiniz;
http://grandeexhibitions.com/vangoghturkey/index.php

http://www.abdiibrahim.com.tr/FlippingBook/VGA_BOOKLET_TR/index.html burdaki katalogdan da resimler hakkında, sergi hakkında fikir edinebilirsiniz. Resimlerin hikayelerini okumanızı tavsiye ederim...

20 Aralık 2012 Perşembe

Birlikte Dikelim-Aralık-Burda No:133

Model belirlendiği gün başladım aslında dikmeye ama bazı aksilikler yüzünden bugüne anca yetiştirdim.Öncelikle model kullandığım kumaşa göre bol olduğu için söküp tekrar bir küçük bedenin kalıbını çıkartmam gerekti. Eh sökmek performasımda düşüklüğe yol açtı :) Birde astar istemeyen bir kumaşmış ama ben bilemediğim için uzun bi süre de astara uğraştım neyseki sonuçtan memnunum.

Biye geçirmek yerine yıllar önce yaptığım saten kemerimi ikiye katlayarak kullandım. Modelin orjinalinde cepler ve kollarında fermuar vardı ama ben dikişe yeni başladığım için cesaret edemedim.

Yaka yapmak yerine evde bulunan parça halindeki çiçekleri yerleştirdim yaka kısmına. Yaka yapmak beni olduğumdan küçük göstereceğini düşündüğüm için istemedim.

Bu da askıda görünüşleri. Sağdaki flaşlı olduğu için renk daha parlak çıkmış, gerçekten boz bi renk değil.

Kumaşın deseni belli olmadığını fark ettim deseni de ayrıca eklemek istedim.



13 Aralık 2012 Perşembe

Dikiş Öğreniyorum Adım 2 : Etek

Veeee haftalar sonra biten eteğim... İlk diktiğim şey olunca bir hayli uzun zaman aldı. Akşam ve flaşlı çekilmiş hali.
     
Flaşsız arkasının görüntüsü.
Astarıyla beraber görüntüsü. Aynı zamanda overlok yapmayı da öğrendim. Kumaşı kaptırmadıktan sonra çok bir zorluğu yok bence. Tabii iplik takma işi dışında.
Bu da bel kısmından içinin görüntüsü. Bel bandını kısa yaptığım için parça eklemem gerekti. Aslında ikinci kez kesicektim ama kemeri bele çok özenerek teyelleyince hoca parça geçirmemi söyledi zaten o kısım altta kaldığı için bi problem olmuyor.

Bu da acelece kombinlediğim hali :)

3 Aralık 2012 Pazartesi

mutfak önlüğü yapımı

Eh madem 3 haftadır bir etek bitmedi, kurs dışında uğraşacağım bir şey yok bende mutfak önlüğü dikeyim bari dedim... Kumaşı da etekten sonra dikmeye başlayacağım pantolon kumaşını ararken buldum.
İki adet önlük yapmak istediğim için kumaşı 2'ye katlayarak kestim o küçük kısmı da belki yanına tutacak yaparım diye kaydırarak katladım.

Ölçüleri evde bulunan önlüğe göre yaptım yanlızca boyun kısmını biraz daha kısa tuttum. Her adım da önce kurşun kalem ile çizdim. Aşağıda da kol oyuğunu daha düzgün kesebilmek için önce dik üçgen kesip sonra kavis verdim.






Kesme işlemi tamamlandıktan sonra sıra kenarlarına biye geçirmede....

 Önce güzelce bir teyelledim biyelerimi....


Veeeee buda bitmiş halleri :))))