23 Aralık 2012 Pazar

Van Gogh Alive


Reklamlarını görüp meraklandığım bu sergiye gitme fırsatını ancak geçtiğimiz hafta içi buldum.Kısaca bilgi vermek gerekirse sergi Cern Modern de bulunuyor (ilk defa gitmeme rağmen yerini bulmakta zorluk çekmedim.). Sıhiye'de adliyenin önünden Kızılay istikametine giderken sağa dönüp yolu takip ettiğinizde kaçırmanız mümkün değil. Giriş ücreti öğrenci 8tl, tam 15 tl. Sanatçının yapıtları projeksiyon ile duvarlara, kolonlara, zemine yansıtılıyor. Girmeden evvel tablolar hakkında bilgi ediniyorsun. İçeride banklar bulunuyor onlardan birine oturup müthiş müzikler eşliğinde izlemeye koyuluyorsun. Perdelerden üç tanesinde de yazılar akıyor. İlk oturduğumuz bankta bir bütünlük yakalayamadık resimler arasında o yüzden degiştirip başka banka oturduk bu defa da yazıları göremedik. Hal böyle olunca resimlere doyduktan sonra salonun orta yerine çöküp bir de ordan izleyelim dedik fekat soğuktan fazla oturamadık. En önde yarı dolu (haftaiçi ve öğlen saati olmasına rağmen oturacak yer bulamayan insanlar da vardı) bir banka iliştik ,en güzel yer girişteki banklardı gidecek olursanız tavsiyemdir. Açıkcası reklamını izledikten sonra beklentim çok yüksekti. Araştırmadan gittiğim için de hayal kırıklığı oldu biraz. Gerçi araştırsam gitmekten vaz geçebilirdim zira ücretini karşıladığını düşünmüyorum. 3 Ocakta sona ermeden imkanınız varsa bir de siz görün, oldu da gidemediniz buradan fikir sahibi olabilirsiniz.

Buradan inceleyebilirsiniz;
http://grandeexhibitions.com/vangoghturkey/index.php

http://www.abdiibrahim.com.tr/FlippingBook/VGA_BOOKLET_TR/index.html burdaki katalogdan da resimler hakkında, sergi hakkında fikir edinebilirsiniz. Resimlerin hikayelerini okumanızı tavsiye ederim...

2 yorum:

  1. A ben çok beğenmiştim ilk defa hayal krıklıgına ugrayan bırını gordum ama haklısını ınsan daha uzun dha cok resımlı bsıler beklıyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet dediğin gibi hem de reklamdaki gibi resimlerin içinde gezicem sanmıştım =))

      Sil