13 Mayıs 2013 Pazartesi

Kot Paçası Kısaltma

Çok uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.. Malum işsizlik zor zanaat, o sınava çalışayım şuna da bakayım diyerek boş olan zaman da geçip gidiyor. Hal böyle olunca dikişlerde elimde eskiyecek duruma geldi :) Bu iş de zaten kısa bi zaman aldığı için hemen yayınlamak istedim.


Kişinin üzerinde ölçüyü alıyoruz. Daha sonra iğneyi aşağıdaki gibi aldığımız ölçünün hemen alt kenarına takıyoruz.


Sonra o fazlalık kısmını içine doğru kıvırıyoruz. Makinalar alt dikişi çekmediği için tam parmağımın ucundaki gibi alt kısmı görünür bırakıyoruz.

Tersini çevirip katladığımız küçük kısmın ölçüsünü alıyoruz.


Aldığımız ölçüden iğneleyip teyel alıyoruz.


Resim pek net çıkmamış ama o minicik dikiş yerini kaldırarak (tabi elimden geldiğince) dikiyoruz. Fermuar ayağı kullanarak diktim diğer türlü pek düzgün olmayacaktı.

sonuç böyle oluyor çevirince. Bu durumda giyerken açılmalar olacağı için ütüledikten sonra aşağıdaki resimdeki gibi sağ ve sol dan tutturuyoruz elimizde. Makinada dikmeyi denedim ama çok kalın geldiği için çekmedi makina.


Bu şekilde tam 3 adet kotun paçasını kısalttım. Ama şunu da söylemem gerekir ki kumaşlar kalın kot kumaşından değildi o yüzden makinada dikiş atlamadan rahat diktim.


4 yorum:

  1. Harika benimde ihtiyacım vardı bu posta. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler, işe yaradıysa ne mutlu bana :)))

      Sil
  2. Bu postunuz icin cok tesekkür ederim. Cidden cok memnun kaldim. Rabbimde sizden memnun kalsin. Lütfen bu tür paylasimlariniz devam etsin.
    Muhabbet dolu dualarimla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek ben teşekkür ederim memnuniyetinizi benimle paylaştığınız için :))

      Sil