19 Mayıs 2013 Pazar

Parça Eklemeli Paça

Bir pantolon paçası postuyla daha merhaba :)) Pantolon paçası uzatmayla ilgili post yaptığımda paça dikerken  yorumlar sayesinde bir kaç kişiden parça eklenebildiğinide öğrenmiştim. Nasıl denk gelip de öğrenmediğime şaşırdım aslında. Bu kumaş devamı olmayan ve hatta kıt kanaat yeten bir kumaş olduğu için denemek istedim. 


 Yanlardan artan iki parçayı aldım...


Paçanın üstüne denk getirip iğneledim. Burada siz paçanın boyunu alıp ona göre de dikebilirsiniz hangisi kolayınıza gelirse bu yöntemde herhangi bir terslik olmadı.


Daha sonra uçlarını denk getirip teyel aldım dikişiniz iyiyse iğneleyip direk dikebilirsiniz ben biraz teyel insanıyım, nolur nolmaz :))


Sonra göz kararı diktim. Hangi mesafaden dikeceğime dikiş ayağına göre karar verdim teyel alırken herhangi bir ölçüm yoktu. Daha sonra düzgün durması için dikişin arasını açarak ütüledim.


Son olarak eklediğim parçayı ikiye katlayarak tekrar teyel alıp onuda yine göz kararı diktim. Yukarıda paçalardan biri teyelli diğeri ise dikilmiş hali.

2 yorum:

  1. Bayıldım buna elinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım yeniyim bana da beklerim :) http://benimyaraticidunyam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Tabii ki memnuniyetle, bildiğimden değil de öğrendikçe paylaşıyorum işte :))

    YanıtlaSil