2 Ağustos 2013 Cuma

Burda 06/2011 Pantolon


 Evde giymek için rahat bir pantolon modeli araken bu modeli buldum.(model 114) Kolay bir model olunca da hemen işe koyuldum.


Kumaşım tek endi o yüzden çift kattan biçemeyince tek kata bir ön bir arka parçanın kalıbını koydum. Başta çok mantıklı ve işe yarar bi çözümdü taa kiii her ikisinide aynı yönde çıkarana kadar. Sonuçta elimde iki adet sağ ön, iki adet sağ arka parçam vardı :) Neyseki kumaşa ekleme yaparak hallettim ama aklınızda bulunsun tek kattan kumaş biçerken ikinci parçayı biçmek için kalıbı ters çevirip biçin.


 Modelde lastik üzerinden dikiş geçilmişti ama ben önden görünmesini istemediğim için iç kısımdan yanlızca bir sefer diktim. Dikiş sırasında kestiğim bel bandını kaybedince bel bandı iki parçalı olacakken dört parça oldu malesef önde ortadaki kemer dikişleri ondan.

Bir de cep vardı ama onu yapmadım onu yapmayışım kumaşın yetmeyişinden oldu.



44 beden çıkartmam gerekiyordu ama biraz bol gelince gözüme 42 beden çıkarttım dar gelme gibi bi durum olmadı. Bol olarak tasarlanmış bir pantolonmuş meğer :)

5 yorum:

  1. elinize sağlık çok rahat bir pantolon olmuş bende dikmeyi düşünüyorum evde giymek için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikmesi oldukça rahat bir modeldi tavsiye ederim, gerçi kalıpsız olarak kesip dikiledebilir ama kendim için dikmediğimden kalıp kullanmak istedim :)

      Sil
  2. bence güzel rahat ve kullanışlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız kalıbı saklanılacak bir modelmiş

      Sil
  3. Süper bende böyle dikmek istiyorum :) Çok hoş :)

    YanıtlaSil